szovjet_1389608394.jpg_500x343

A történelem ismétli önmagát - szokták mondani. Illetve lehet idézni olyan dakota közmondásokat, hogy: Akik nem tanultak a történelemből, azok arra ítéltetnek, hogy újra átéljék ugyanazt.

Az Oroszország karjaiba való rohanás (paksi atomerőmű, déli áramlat), a gyarmati függést hozza el teljes energetikai vonalon. Nyilván ez is a cél, cserébe Putyin nem kritizálja (miért is tenné?), a magyar félázsiai berendezkedést.

Eközben a palagáz modern kinyerésével esik a gáz nemzetközi ára, az USA önellátóvá vált 50 évre, és hamarosan nemhogy cseppfolyósan, de tömör kristályos formában is lehet szállítani a gázt, azaz: kínálati módon el lehet juttatni az európai piacokra hajóúton is.

Mi most építünk vezetéket, most adósodunk el atomenergiáért. Kell a magyarnak az olcsó gáz, az igazi rezsicsökkentés? - úgy tűnik Orbánék nem a pénztárcánkat kívánják óvni!

Ha a régi térképekre pillantunk, akkor van egy olyan 1919-ből, amiben a vörös Szovjet-Oroszország felé nyúlik el reménykedve a Kárpát-medencéből a Magyar Tanácsköztársaság piros foltja ... a Felvidék felé törnek katonái. Volt egy terv a katonai egyesülésre (oroszok régi kívánsága volt az akkor román érdekeltségű Besszarábia), de végülis Leninéknek nem érte meg a nyúlván, inkább magukat stabilizálták.

Magyarország évtizedekre ellenséges közegbe került - köszönhette magának.

A jelenlegi kormány egyben valósítja meg Trianon és a Tanácsköztársaság összes hibáját és szörnyűségét. Előidézte a Monachiára jellemző kivándorlási hullámot, elvesztette a magyar pozíciókat az elcsatolt részeken, és a Tanácsköztársaság gazdasági és külpolitikai hibáinak megismételését folytatja.

1, Gyakorlatilag végrehajtott egy kommunista államosítási hullámot, ezáltal a tőkeszegény országunkban leálltak a beruházások.

2, Feladta a trianoni határon túli magyarság pozícióit azzal, hogy vitatható eredményességgel távozásra bírta őket szülőföldjükről, ami nem is az anyaországba irányult, hanem magyarok tömegei egyenesen vagy közvetve kivándoroltak munka reményében.

3, Életrehívja a kis-antant utódjaként azt a közeget, ami Magyarországot fogja körülvenni azután, hogy megkisérli kivezetni az EU és NATO kötelékéből Ukrajnán keresztül Oroszországhoz kapcsolva. Minden ellensége a magyarságnak tapsikolva fogja fogadni ezt.

Lengyelország és Románia a NATO légvédelmi rakétáit letelepítette, a teljes elszigetelődés fog ránk várni, és gazdasági diszkrimináció, ha az ék szerepet vállalja a magyarság a nyugati civilizáció testében.

Ez az egész kb. annyira lesz sikeres, mint az 1919 kisérlet. Ezért kell "megálljt" parancsolni már 2014-ben a jelenlegi Kisz-es ihletésű bolsevik kormánynak és programjának.

Szerző: Turáni  2014.01.13. 12:28 5 komment

Címkék: gáz kommunista Orbán USA Trianon Kárpát-medence

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr15756044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.13. 16:21:33

Mind a paksi atomerőmű fejlesztése, mind a déli áramlat pozitív. Az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztése is az.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.13. 16:21:37

Ja, cenzúrázott blog? Nem vettem észre, nem is szóltam volna így hozzá.

Turáni 2014.01.13. 16:26:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Bocs, ezeddig 4 alkalommal történt moderálás egy év alatt, mert a hozzászólás btk-ba ütköző felhívást tartalmazott - reklamálni a média-szabályok megalkotójánál lehet: Országgygűlés.

Turáni 2014.01.13. 16:29:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A kapcsolatfejlesztés üdvözölendő ..., de mint írtuk, lesznek alternatív, olcsóbb beszerzések. Véletlenül Szíjjártó is ezért tévedt az izraeli gázmezők felé.
Az atom pedig: a német kereszténydemokraták leállította náluk a fejlesztést ... dehát ők joboldaliak. Előtte a balos Schrőder támogatta az Északi Áramlatot, ... majd be is ült politikából távoztával annak az elnöki székébe.
süti beállítások módosítása