ukrajna_eu_1393597462.jpg_508x340

Miközben a magyarokat az Unióból kívánja Orbán az oroszok rabságába dönteni (teljes energiafüggés, gyarmat leszünk), mindezt jól ellenpontozta, hogy emberek haltak meg, hogy ne tartsa őket távol Putyin bábja (Janukovics) az EU-tól.

Orbán Viktor arra is rádöbbent, hogy hiába löveti majd a magyarokat a TEK dolgozóival, akkor is iderepül 3 külügyminiszter (német, francia, lengyel), és elmagyarázzák neki, úgy mint Janukovicsnak, hogy merre van a hazafelé. Persze azon az éjjelen Cameron brit, Merkel német kormányfők is felhívták Putyint, nem csak Janukovics, akinek a kezét végül el kellett engednie a Keleti Bábosnak.

A magyarok közül sokan fel sem fogják, hogy mennyire megkönnyebbülhetnek, hogy létezik egy ütközőállam köztünk és az oroszok között. Az Orosz Birodalom, mint minden keleti birodalom: pulzál. Összeomlanak, majd terjeszkednek - sajnálatosan minden tejeszkedésnél távolabbi határokat céloztak meg.

Orbán persze sietve, pályázat nélkül megvette a mi számlánkra 3000 milliárd forintért a 2000 milliárd Ft értékű atomreaktort - Ne kérdezzék kinek a zsebét gazdagítja a különbözet!

Hogy miért 2000 milliárd a valós beruházási érték? Nos, a régen kirepült titkos amerikai követségi levelek között volt egy, amelyben a budapesti iroda jelzi amerikai cégeknek (kis naívak ezek az amerikaiak), hogy hamarosan lesz egy Paks II. nevű beruházás, és ekkora volumenű üzletre lehet startolni.

Nem sejtették, hogy Orbán eladja a magyar családokat kilóra.

Minden normális követség gazdasági elemzést is küld haza, segítve a küldő ország iparát, kereskedelmét - ez nem meglepő. Meglepő az, hogy a kimutatások szerint hasonló erőműveket olcsóbban adtak el másoknak az oroszok - mi már sejtjük a képlet megoldását.

Aggódjunk-e Ukrajnáért? Remélhetően a Nyugat befolyási övezete lesz. A Szovjetúnió felbomlásakor az érintettek megállapodtak, hogy Ukrajna nem lesz atom-hatalom, csak Oroszország. Leszerelték és elvitték a tölteteket. Cserébe az oroszok megigérték, hogy nem zsarolják, nem presszionálják, és tiszteletben tartják Ukrajna függetlenségét.Na ezt nem sikerült mindig betartani.

Maga a megállapodás az 1994-es Budapesti Memorandum néven ismert, amelyet Ukrajna, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország írta alá. A felek vállalták benne Ukrajna biztonságának szavatolását - továbbá kötelezték magukat arra, hogy tartózkodnak a Kijevvel szembeni erő alkalmazásától, illetve gazdasági nyomásgyakorlástól. Vélhetően erre emlékeztették Putyint az ominózus éjszakán.

Szórakoztak eleddig a gázárral, pedig Ukrajnának azért jár tranzit-díj és olcsóbb gáz és olaj, mert nélküle, a területe nélkül nem jut el a többi orosz ásványi anyag az EU-ba, ahol viszont a 100%-os árat megkapják érte, haszonnal. Magyarul : kölcsönös az egymásrautaltság. Viszont ezután kézenfekvő egy EU-USA-IMF gyámkodás.

Az oroszok zavart kelthetnek, de nem léphetnek. Területi követelésük megrémisztené kisebb közép-ázsiai szomszédaikat, ahol a hadúr kormányfők megijednek, hogy kis szemétdombjaikat bekebelezik majd ugyanígy. Az ukrán oligarchák pedig addig élnek jól, amíg nem Putyin országában oligarchák, mert ott nem lehet saját parlamenti frakciójuk.

A legrosszabbul Putyin járna a Krímmel és oroszlakta területekkel, mert a csonka Nyugat-Ukrajna megszünne ütközőállam lenni, és felvennék a NATO-ba, azaz a Kijevtől karnyújtásnyira lévő Moszkva mégkevésbé érezhetné magát biztonságban.

Aggódjunk-e magunkért? Azt hiszem indokolt, most hogy gyarmat lettünk, és teljes lesz a földgáz, kőolaj, atom terén a függésünk energetikailag is az oroszoktól - minden okunk megvan rá.

Szerző: Turáni  2014.02.28. 16:22 57 komment

Címkék: Orbán EU Ukrajna NATO Putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr955837128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christophe 2014.03.02. 12:58:55

''Aggódjunk-e magunkért? Azt hiszem indokolt, most hogy gyarmat lettünk, és teljes lesz a földgáz, kőolaj, atom terén a függésünk energetikailag is az oroszoktól - minden okunk megvan rá.''
Igen,ès az rohej,hogy a 2008-s viktornak is ez volt a vèlemènye,csak annyi vàltozott,hogy most nàla a zsirosbodon,ès szeretne minnèl tobbet kivenni belole,ès az oroszok fogjàk neki megtolteni,jaa hogy a magyar àllampolgàrok kàràra,az lènyegtelen....

dr kíváncsivagyok 2014.03.02. 12:59:14

Az USA és az EU tiltakozik Putyinnál a katonai beavatkozás miatt...
Vajon Orvbán megteheti , megteszi - e ??????
Ez a fuggés ára !!!!

Holden (törölt) 2014.03.02. 12:59:34

Csak azt nem értem, hogy a mi balfék ellenzékünk miért nem képes erre a kérdésre kihegyezni a kampányt. Itt már régen nem csak egy választásról van szó, hanem a függetlenségünkről, arról, hogy Orbán új-Kádárként behívhatja az oroszokat egy kis ideiglenes itt tartózkodásra, ha nem figyelünk...

midnight coder 2014.03.02. 12:59:57

Ne hülyéskedj elvtárs, mert úgy maradsz. Alapjában véve három nagyobb baj van az oroszoktól független Ukrajnával:

1. Az EU-tól sem feltétlenül jobb függeni mostanság mint az oroszoktól.

2. Az EU is függ az oroszoktól. Ha elzárnák a gáz és olajcsapot, a fél EU lehúzhatná a redőnyt.

3. Az ukránoknál a helyi Jobbik puccsolta meg a helyi MSZP-t. Ami az arrafelé lakó magyaroknak amúgy legalább akkora szívás lesz mint az arrafelé lakó oroszoknak. Persze ez az EU-t nem különösebben zavarja, ahogy a szlovák nácikkal is kiegyeznek amíg a gazdaságuk jól teljesít. Csakhogy, az ukránokkal ezen a fronton is nagy bajok vannak. És az EU a saját tagállamain sem tud már segíteni e téren, lásd P.I.G.S.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.03.02. 13:00:18

Pedig már szurkoltam egy, Oroszországot éltető március 15-ei beszéd megvalósulásáért. :) Az okt. 23-ai már kb. úgy nézett ki, hogy "EU 2013 = SzU 1956". Azóta Wittner Mária (is) átvágta a gordiuszi csomót az atomerőmű kapcsán, mondván "ezek már nem szovjetek, hanem oroszok". Gondolom ilyen alapon lehetett volna az ünnepre már az is, hogy "Oroszország 1849 =/= Oroszország 2014", csak hát azóta megtörtént Kijev meg Krím (meg még ki tudja mi fog történni addig).

Nem irigylem most a kommunikációs stábot. Az oroszoknak nem lehet odalőni, mert hát "ők csökkentik a rezsit", az ukránoknak szintén nem, mert most ők kvázi "szabadságharcosok", az EU-nak ugyanúgy nem lehet odapörkölni majd, mert a "szabadságharcosok" oldalán állnak, a kárpátaljai magyarok mellett nem lehet kiállni, mert akkor lehet mind a "szabadságharcosokat", mind a "rezsicsökkentő barátainkat" felbőszítjük.

Március 15-én OV lehet, hogy helikopterről néz majd szúrósan megint, szavak híján.

Alick 2014.03.02. 13:00:24

Mindez korántsem olyan fekete-fehér, mint azt a szerző gondolja...

IPetya 2014.03.02. 13:00:44

Mint 7 unokás nagyapának természetesen az családi adókedvezmények miatt a Fideszt kell támogatnom. Nem zavar, hogy dédunokáim energia ellátása biztosított lesz. Így örömmel olvasom az ilyen egyoldalú, durva megállapításokat, mert ezek leleplezik az Orbán gyűlölőt, és egyértelműen hiteltelenítik!

Zoltán Szabó167 2014.03.02. 13:00:52

Így járhat bármely ország, akit az oroszok elkezdenek saját érdekszférájuknak tekinteni. Kezdjünk aggódni, mert orosz elemzők a paksi paktum után azt írták az orosz érdekszféra már Magyarországig tart. Nem véletlen talán, hogy Orbán még a mai napig nem biztosította szolidaritásáról az ukrán forradalmárokat.

Lali73 2014.03.02. 13:00:59

Felháborító a szöveg, különösen a kiemelt mondatok. Az is megdöbbentő, hogy az index egy ilyen szöveget közzétesz. Ezzel végleg elásta magát a portál.

mikka 2014.03.02. 13:01:38

EU propaganda szöveg. 2004 előtt is csak a faszság ömlött a liberális EU seggnyalók tollából..ahogy most is, ráadásul az ukrajnai helyzetnek semmi köze az unióhoz. Nem leszünk egyesült európai államokban tagország, békéljetek meg ezzel..többen vagyunk akik ezt nem akarják :) és szerintem csak többen leszünk évről évre.

Turáni 2014.03.02. 13:09:13

@midnight coder: 1, de az EU-tól jobb függeni, de arra nem gondoltál, hogy függés nélkül is lehet élni? Burgenland vízerőművek nélkül elérte a villamos önellátást, pedig az Alföld naposabb.
2, Igen kölcsönös a függés, de az oroszok kitettsége olyan erős energiahordozók terén GDP-ben, hogy most bajban vannak, mert esnek az árak 5 éve olajban, gázban. Ezért keresnek csatlóst aki majd átveszi a drága atomot.
3, A forradalmakban minden elem előkerül, a prolik viszik a prímet, .. majd helyükre kerülnek idővel. '56-ban is sok köztörvényes volt kint, tudjuk - de ez nem mocskolja be '56 szellemét.

Turáni 2014.03.02. 13:11:38

@Lali73: látom visszasírod a kommunista időket, amikor nem volt véleményszabadság. Az Index csak engedi a különféle véleményeket. Olvass Pravdát, bolsi!

J.László 2014.03.02. 13:14:57

"Ukrajna üzenete" nekem az, hogy 2000 napidíjas tüntető megdönthet egy megválasztott kormányt. Szép.

Észak-Koreát, ahol valóban egy család uralkodik, senki által meg nem választva, pedig segélyezik. Még szebb.

Zedder 2014.03.02. 13:15:09

@midnight coder: "1. Az EU-tól sem feltétlenül jobb függeni mostanság mint az oroszoktól."

Márpedig kevés fekete-fehér dolog van a világon, de ez speciel pont az: dönteni kell: nyugat vagy kelet. Nincs mismásolás, meg szarkeverés - nyugati, észak-atlanti demokráciák (minden hibájukkal együtt), vagy az ázsiai, keleti feudális-despotikus berendezkedés.

Muzsikok közt 2014.03.02. 13:16:24

Orbán...

Eu-ból...

orosz rabság...

Ásít

Rátóti Mutyikos 2014.03.02. 13:20:46

@IPetya: a 7 unokad majd a picsba kiva'n amikor mennek majd maleny..ize kozmunkara az orosz sztyeppere.

Rátóti Mutyikos 2014.03.02. 13:20:59

@Holden: azert nem kepes, mert kirohognek a baloldalt, hogy komcsizik, meg antioroszkodik.

sajnos a mocskos orban minden polgari jobb kezdemenyt beszalamizott a fideszbe.

en inkabb azt kerdeznem, miert nincs a fideszben egyetlen egy normalis ember aki felallna es azt mondana, hogy namostmar aztan elmesz te orban a budos picsaba!

Hyla arborea 2014.03.02. 13:26:44

@IPetya: Na ezért tart itt az ország. A nyugdíjasok döntik el azt a jövőt, amit ők a föld alatt töltenek.

Berzengő 2014.03.02. 13:26:49

@ "Nem sejtették, hogy Orbán eladja a magyar családokat kilóra....Aggódjunk-e magunkért? Azt hiszem indokolt, most hogy gyarmat lettünk, és teljes lesz a földgáz, kőolaj, atom terén a függésünk energetikailag is az oroszoktól - minden okunk megvan rá."

Kertesz Akos MINDEN SZAVA igaz lett.

De ugye senki sem lehet profeta a sajat hazajaban, hat eluldoztuk ot innen.

_____________________
mandiner.hu/cikk/20110901_nyilt_level_az_amerikai_nepszavahoz

A magyar genetikusan ALATTVALO. József Attila talált mentséget: »ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.« De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy BOLDOGAN dagonyázik a DIKTATURA pocsolyájában, ...., és NEM AKAR TUDNI ROLA, HOGY LE FOGJAK SZURNI.
________________

Szúnyog 2014.03.02. 13:26:54

A szerzőnek gyógyszer meg egy kis javítómunka járna.

Turáni 2014.03.02. 13:30:43

@Szúnyog: Köszönjük Továris Szunyog, hogy felfedte valódi énjét, de pontosan a kis javítómunkának nevezett "malenkij robotból" nem kérünk.
Ettől függetlenül érezhet vágyakat, de azt inkább s/m játékokban élje ki csizmás partnerével, és mindenki boldogabb lesz.

Turáni 2014.03.02. 13:55:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Igen az, és pontosan az olyan kedves hozzászólók miatt, akiknek nem egy felhasználó neve van - ha érti mire gondolok ..., ugyanis a rendszer ezt is mutatja. Upsz!

Zedder 2014.03.02. 14:01:24

@Turáni:

OFF: lenne bármi retorziója, ja nyilvánosságra hoznátok ezeket a másod- harmad és sokadnickeket? Vannak sejtéseim, de kíváncsi lennék, hogy valójában hány ember áll a topikromboló trollok mögött...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.03.02. 14:01:57

"Vlagyimir Putyin elnök délutáni kérésére az orosz parlament engedélyezte katonai erő alkalmazását Ukrajna területén."
Mint az üzleti tárgyalópartner, aki a legkisebb vita esetén jakuza haverjaival fenyegetőzik.
Hamar kibújik a szög a zsákból.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.03.02. 14:10:40

@IPetya: Nagy komcsi lehettél Kádár idejében öregem, hisz most is az vagy.

csak egy néző 2014.03.02. 14:18:34

@Lali73:
Lalika, nem is értem, miért itt izgatod magad, hiszen annyi szemét van ezen kivül is. A teljesség igénye nelkül.
-magyar nemzet
-magyar hirlap
-demokrata
-nézőpont
-m1
-m2
-duna
-hír tv
-echo tv
-lánchid rádió
-kossuth rádió
Lalika ez való neked. Ezeken az igen nívós hírpoltálokon, igen nívós szereplőket találsz, ami megfelel egy igazi hívőnek, néhany igen nívos munkatárs
-bajer zsóti
-oberszopky petya
-selymes csermely peti
-gajdics ottó
-bogár rovar laci bácsi
-boros imre
-pesti meleg lacika
-stanyecli et

2014.03.02. 14:36:37

@Muzsikok közt: Hopp, itt is vannak hazaáruló orbánisták!

Nemzeti Dohányos 2014.03.02. 14:36:43

@midnight coder: 2. Ugyanúgy az oroszok is. A 20. század végi összeomlást az olajár esése okozta, amihez például a magyar gázszerződés is kötve volt. Ha elzárják a gázcsapokat, nem lesz miből finanszírozni az orosz államot.

3. Kicsit erősnek érzem a puccs kifejezést. Végső soron a parlament váltotta le Janukovicsot, és a parlament összetétele változatlan maradt. Kerültek ugyan a kormányba tüntetők, de egyrészt jelentéktelenebb posztokra, másrészt például a "majdani főorvos" nem hiszem, hogy szélsőjobbos. Az új elnök, a miniszterelnök is a mérsékelt parlamenti ellenzékből jött. És két hónap múlva választások, ha nem tetszik a népnek, el lehet őket küldeni.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.02. 14:36:55

@Zedder: "Márpedig kevés fekete-fehér dolog van a világon, de ez speciel pont az: dönteni kell: nyugat vagy kelet. Nincs mismásolás, meg szarkeverés - nyugati, észak-atlanti demokráciák (minden hibájukkal együtt), vagy az ázsiai, keleti feudális-despotikus berendezkedés."

Ne legyél naív. Ez nem erről szólt. Putyin ezt már hónapokkal ezelőtt kisakkozta. Ukrajnának dollármilliárdokra van szüksége, hogy nyugdíjat, oktatást, egészségügyet tudjon finanszírozni. A totális gazdasági csőd előtt bedobja a mentőövet Putyin, az EU előtt. A megkötés az, hogy nem haverkodtok az EU-val.

Vérható következmény egy zendülés. Végeredmény. Vagy elbukik a zendülés, és akkor orosz érdekszférába kerülnek, de ekkor egy későbbi választás után változhat a helyzet. Vagy sikeres a zendülés, és a káoszban, a kivérzett gazdaságú Ukrajna tehetetlenül szemlélheti, hogy a területei egy részét elfoglalják az oroszok álságos indokokra vonatkozva. Ezt már fejben lesakkozták az oroszok hónapokkal ezelőtt. Talán már egy éve is tervezték. Egyértelmű, hogy az oroszok érdeke volt a tüntetés, kormánybukás, káosz. És ebben csak manipulált eszköz volt mindkét oldal.

Szegény széljobberek a nagy összesküvés keresésükben az EU-t meg az USA-t látják minden bokorban, közben az oroszok ellopják fél Ukrajna területét. Aki a szívén viseli Trianont, az együtt érezhetne az ukránokkal, mert az ő Tianonjuk éppen most zajlik.

szb9 2014.03.02. 14:37:40

@Holden: állítólag a tárgyalások Paksról már Bajnai és Gyurcsány idejében elkezdődtek, csak akkor még kevésbé nyilvánosan... így az ő tiltakozásuk nem lenne hiteles. A Jobbik asszem támogatja a dolgot, úgyhogy egyedül az LMP meg a nála még kisebb pártok maradnak, mint hiteles tiltakozók

Csapláros Albert 2014.03.02. 14:37:47

Kedves Turáni!Az Eu- tól való függés az nem volt egyoldalú neked? Nagyhatalmaktól szinte csak úgy lehet megszabadulni a magunkfajtáknak, hogy igénybe vesszük egy másik nagyhatalom védelmét , befolyását. Magyarországnak ebben történelmi tapasztalata kellene, hogy legyen. Sokan tudnak és halottak erről, valszeg Viktorunk is.Vannak aztán olyanok akik nem hallottak még ilyesmiről. Na ezeknek írogassál kedves Turáni, ezeket még megvéleményformálhatod!

Turáni 2014.03.02. 14:42:05

@Csapláros Albert: Kedves Kommentelő, azt nem nevezném függésnek, ha van egy parlament, ahova létszámarányosan küldünk képviselőket, és mindenről szavazunk, dönt rólunk.
Ilyen értelemben Debrecen is függ a budapesti parlamenttől persze, de van is beleszólása képviselői útján. Képzelje: ez a demokrácia, tagjai vagyunk népképviselettel egy nagyobb egésznek .. nem pedig a moszkvai politbűró ukázai érkeznek.

zobod 2014.03.02. 14:45:06

@Zedder: miért kellene dönteni? Miért kell egyiket vagy másikat választani. Nem vagyunk olyan nagy ország, hogy semlegesként ne tudnánk elboldogulni.

Én elkötelezett pacifista vagyok, a legrosszabb békét is többre tartom mint a legkisebb háborút, úgyhogy egy esetlege kitörő ukrán-orosz háborúra nem találok semmi mentséget, hatalmas kudarcnak tartanám hogy nem egészen húsz év béke után Európában megint háború legyen. Viszont gusztustalannak tartom, hogy a pöttöm támogatottságú hazai ballib aktuálpolitikai kérdéssé akarja silányítani ezt a kérdést.

Számunkra nem az a kérdés hogy foglalunk állást, leginkább az a kérdés, kell-e nekünk egyáltalán állást foglalni? Kell-e nekünk ebbe belekeveredni. Még azt sem tudjuk, a nyugati vezető hatalmak segíteni fogják-e az velük lojális ukrán vezetést, vagy magukra hagyják őket mint mint a mi forradalmunkat '56-ban. Ahogy az sem biztos, hogy az oroszok fegyveres összecsapásokat akarnak, vagy hogy Ukrajna elfoglalására készülnének. Nem tudunk semmit, miért kellene bármelyik oldalon nekünk ebbe belekeveredni.

Zedder 2014.03.02. 14:52:46

@zobod: " miért kellene dönteni? Miért kell egyiket vagy másikat választani. Nem vagyunk olyan nagy ország, hogy semlegesként ne tudnánk elboldogulni. "

Ne haragudj, de ez annyira gyermekien naiv, hogy már 10 perce röhög a vakbelem. Nem is tudok többet hozzáfűzni...

csak egy néző 2014.03.02. 15:05:05

@Lali73:
Lalika, itt van neked egy gyöngyszem.
Közvetítés a zártosztályról.
youtu.be/OQhtc2uVUvg

arisztokrata 40+ 2014.03.02. 15:05:26

Ez már igen
Itt kezdődik az elismerés.
Ki hitte volna, hogy Orbánt és Putyint egy súlycsoportban említi a kedves blogger.
A látomásai meg egyenesen lenyűgöznek um. repkedő külügyminiszterek, gyarmat, hadurak,függőség EU, nem EU ...
Szeretem amikor a kisember aggódik a nemzet jövője miatt.

♔bаtyu♔ 2014.03.02. 15:05:33

Mi a probléma? Putyin megvédi a demokráciát.

Vagy azt csak az USA-nak szabad?

Turáni 2014.03.02. 15:09:42

@arisztokrata 40+: nagyon nem egy súlycsoportban vannak említve, ... csak annyira mint a bábos és a bábú -
innentől, mivel olvasási nehézségei is vannak a dzsentri kollegának, azért böngéssze át a zsúrpubiknak szóló blog-bejegyzést is, hátha magára ismer.

midnight coder 2014.03.02. 15:19:09

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ja. Az megint másik kérdés, hogy ahol magasan az X nemzet van többségben, ott miért kell az Y országhoz tartoznia a népnek ?

midnight coder 2014.03.02. 15:19:32

@Turáni:
1. Sajnos, a napelemek energiamérlege teljes élettartamra számítva és beleszámolva az energiatárolás költségeit is, igencsak negatív. Más kérdés, hogy a napelemet Burgenlandban használják, a gyártásukhoz szükséges környezetszennyezés meg Kínában keletkezik ahol gyártják őket. Napelemmel a technológia jelen állása szerint nem tudsz energiát termelni, csak a szennyezés helyét tudod megváltoztatni. Más kérdés, hogy papíron léteznek remek alternatív technológiák a nyomtatható napelemtől a szén nanocsövekig, a gond csak az hogy ezek nagy része már 10 éve is létezett papíron, mégsem gyártja őket a kutya sem.
2. Az olaj jóval drágább mint az atom. Jelenleg messze a legolcsóbb áramot Paks adja. És az olaj egyre drágább lesz, mert a rendelkezésre álló források mennyisége korlátos (ráadásul senki nem tudja hogy pontosan mennyi van, de az araboknál már jó pár kút kiürült), és jelenleg a láthatáron sincs olyan technológia ami 20 éven belül kiválthatná. Nem is a termeléssel van a gond, mert azt megoldhatjuk atommal (ha van elég atomerőművünk ehhez), hanem a tárolással. A jelenlegi legjobb akkumlátor technológia egy csomó korláttal rendelkezik: a kapacitás kicsi (nemigen van 300 kilométernél nagyobb távot megtenni képes villanyautó a piacon), az akksi méregdrága, az élettartam rövid (max. egy-kétezer töltés és vége van). Ráadásul extra környezetszennyező és olyan igen ritka fémekre épül, aminek az összes nagyobb lelőhelye kínai kézben van.
3. Nálunk is elég régóta váltja egymást a FIDESZ és az MSZP. Kb. ugyanez lesz az ukránoknál is. Ráadásul, ha netán valami liberós csapat nyerne, akkor sem igen tud majd mást hozni mint nagy-nagy megszorításokat, aminek a végén semmi eredménye nem lesz. Pár év és az EU ugyanolyan szitokszó lenne mint nálunk 2006 óta.

Turáni 2014.03.02. 15:25:44

@midnight coder: 1, no, ezek az osztrákok milyen balgák, így lesznek gyarmat - vagy sem.
2, javaslom zöld blogok olvasását, .. különös tekintettel az elfekvő atomhulladék szennyező erejére - a legújabb elemek szénalapúak lesznek, nem nehézfém tartalmúak
3, hosszú :)
+ 4, Ön a kommentelők gyöngye, mert nem fröcsög, hanem érveket gyűjt

vitorla100 2014.03.02. 15:28:52

Tovaris konyec.. emlékszel Viktor ? Orbánnál egyszerű a képlet, van 10 milló befektetője és nem kell elszámolni feléjük.
Így aztán Paks 2-tő remek üzlet....

Alick 2014.03.02. 15:30:28

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: "Aki a szívén viseli Trianont, az együtt érezhetne az ukránokkal, mert az ő Tianonjuk éppen most zajlik."

Nem véletlenül van oroszajkú többség Kelet-Ukrajnában, mert azok a részek eredetileg Oroszországhoz tartoztak. Úgyhogy inkább ezek az oroszok szeretnének "Trianon revíziót".

Alick 2014.03.02. 15:45:39

No comment:

"Mindössze három egység maradt a Krímben, amelyik nem állt át orosz oldalra – közölte az Indexszel Refat Csubarov. A krímitatár parlament (medzslisz) helyettes vezetője szerint az ukrán kormánynak sok mulasztása van az elmúlt tíz évről: most erről akarok a legkevésbé beszélni, de tény, hogy a mulasztások eredménye, hogy lényegében nincs Kijevhez lojális erő a Krímben."

vitorla100 2014.03.02. 15:53:58

Ne adj Isten , ukrán-orosz konfliktusnál Taszárról is indulhatnak Nato gépek, nem lenne túl vidám helyzet. Remélem , erődemonstráció szinten marad a villongás, ami persze csak gazdasági érdekekről szól.. és talán egy kis geo-politika is ötvözi..

anton.chigurh 2014.03.02. 16:18:08

@midnight coder: "2. Az olaj jóval drágább mint az atom. Jelenleg messze a legolcsóbb áramot Paks adja."
Ez persze csak akkor igaz, ha csak az uránrudakat kell megvásárolni és berakni egy kész erőműbe, ha az erőmű felépítését is hozzászámoljuk, akkor ez már messze nem igaz. Ha a kapcsolódó beruházásokat is, akkor még kevésbé. Ha pedig azt is figyelembe veszem, hogy a nukleáris
hulladékok tárolását több ezer-tízezer év időskálán kell megoldani, akkor nehéz elhinni.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.02. 21:50:20

@midnight coder: "Ja. Az megint másik kérdés, hogy ahol magasan az X nemzet van többségben, ott miért kell az Y országhoz tartoznia a népnek ?"

Akkor Trianon miatt sem kellene háborogni?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.02. 21:50:25

@Zoltán Szabó167: Nos, Orbán anno megmondta, hogy nem a 89 előtti rednszerrel volt baja, hanem az azt vezetőkkel. Szeretne Kádár János lenni (illetve azt a szerepet szeretné, nyilván más stílusban, mivel a szerénység nem kenyere). No most a Kádár Jánoskodás nyilván nem EU konform, ezért nem tetszik neki az EU befolyása, és tetszik neki a "keleti modell". A kérdés csak az, hogy ehhez hogy tapsikolhat akár csak egyetlen honfitásrunk is.
Az ismert Batyuféle szoponcokban is ilyenkor merülhetne fel, hogy legalább most kussban kéne maradni... persze nem teszik. Fura mód egyből elkezdik isteníteni az oroszokat. Még egy ilyen szervilis, önálló vélemény nélküli gennyedék banda nincs.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.03.02. 21:50:35

"Orbán Viktor arra is rádöbbent"...???? Mi van? Na má', hogy komolyan gondolod, hogy bármire is rádöbbent! Azon AZ már régen túl van... Ahhoz gondolkodni kellene, de AZ most már csak kinyilatkoztat!

jet set 2014.03.02. 21:50:45

"Aggódjunk-e magunkért? Azt hiszem indokolt, most hogy gyarmat lettünk, és teljes lesz a földgáz, kőolaj, atom terén a függésünk energetikailag is az oroszoktól - minden okunk megvan rá."

Eddig kitől jött a földgáz, olaj, atom? A jézuskától?

bulista 2014.03.02. 21:51:06

@vitorla100: Ezen ne aggódj, Taszárról már csak a költözőmadarak indulhatnak ősz elején - onnan ember alkotta eszköz már soha többé nem fog fel- vagy leszállni...

Venyigeszu_de_Lucerna 2014.03.02. 21:51:17

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: nem egészen. Most éppen az ukrajnai Trianon revíziója folyik! Az ilyen kijelentések előtt meg kellene nézni az ominózus területek lakosságának összetételét...

Turáni 2014.03.02. 21:55:44

@jet set: Ha eddig se Jézuskától függtünk energetikailag, hanem az aoroszoktól, akkor ezek szerint tényleg egy nagy baromság volt a "béka-menet", mert hisz úgy eddig is gyarmat voltunk, nemdebár. Az egyoldalú függést szokták ugyanis annak nevezni.
süti beállítások módosítása