Hamarosan a Tv-ben is látható az Avatar című mozifilm, amelynek üzenete az volt, hogy egy bolygón minden mindennel összefügg, senki sem élhet a környezete nélkül, ... főleg nem ellene.

Biológia órán még tanultunk is olyan szavakat, hogy szimbiózis, - és valahol azt is látjuk, hogy a világ környezeti, éhségi, háborús problémái csak nemzetközi összefogással tompíthatóak, de néha még úgysem.

Ezidőtájt a Föld nevű bolygó egyik másfél milliós városának szép terén október 23-án azt mondta a fővajda a pártos megemlékezőknek, hogy "Látjuk, hogy megint szervezkednek, hamisítanak és idegenekkel szervezkednek" .. meg hogy a külföldről verték le a szabadságunkat mindig.

No kérem, a külföldi osztrák-lengyel-velencei koalíció űzte el a törököt 150 év múltán e szent keresztény földről, és bizony külföldi hatalmak hoztak két darab bécsi döntést Trianon után, hogy a magyarlakta területek visszatérjenek ... és valóban, ott van a másik oldalt nézve: 1956-an bejöttek az oroszok, mint ahogy a szabadságharc idején, 1848-ban is az oroszok, .. és persze közte 1945-ben is az oroszok.

Hát természetes, hogy egy áruló népvezető Keletre nyit ezután!

Magyarországot az export-import kimagaslóan köti az EU-hoz, amúgy is egy nyitott gazdaság vagyunk. Az országunkba hozott pénz és beruházások nagy része: német, osztrák, amerikai. A dolgok összefüggnek: idejönnek, ha jó nekik üzletileg - elmennek ha nem jó.

1-es lecke

Ha valaki befektet, akkor a pénzével is szabadon gazdálkodik: hozza-viszi. Ez egy polgári érték : a magántulajdon tisztelete.

Te is, én is oda viszem a pénzem, ahova akarom, mert a tiéd - ha valaki meg akarja mondani, hogy mást tegyél vele, és nem engedi: az a kommunista (leánykori neve: szocialista ... ma ezt tilos, holnap már mást is tilt, ma ezeknek nem szabad valami, holnap már azoknak sem).

Ennyit a polgári értékrendről - és akkor pár szót a demokráciáról, és hogy mi a külföld (?) :

2-es lecke

Az EU nem külföld! Ha Debrecen városa küld 2-3 parlamenti képviselőt Budapestre egyéniben vagy listán, akkor az ott született döntések vonatkoznak Debrecenre és a debreceniekre is, ... miként mindenkire, aki képviselve van Budapesten.

Ha mi, magyarok küldünk 22 képviselőt a brüsszeli parlamentbe, akkor a brüsszeli parlament döntései vonatkoznak ránk. Mi is beleszólunk a közösbe, akkor a közös döntés is vonatkozik ránk - nem külföldi diktátum (csak annyira, amennyire Gödöllőre is vonatkoznak a Budapesten meghozott KRESZ-szabályok).

Egyszerűen részesei lettünk egy közösségnek, amelyik próbál válaszokat adni a globalizáció terén a kihívásokra, legyen az műszaki fejlesztés, üzleti verseny, biztonságpolitika. Lentről nézve, nekünk Zembereknek általában van egy kiherélt önkormányzatunk, egy fontoskodó országos parlamentünk, és egy brüsszeli birodalmi tanács, amelynek tagjai vagyunk. Mindenhova küldünk képviselőket (persze egyre magasabb fizetésekkel) a mi szavazatunk révén .. és persze az ottani döntések mind kihatnak ránk.

A globalizáció után minden összefügg egymással, és senkit sem érdekel, hogy valahol egy törpe kakas kaparja maga alá a szemetet, hogy ez az ő dombja, közben a giliszták önfeledten harsogják, hogy "ez a mi szemetünk, senki másé nem lehet ... velünk csak a mi kakasunk végezhet, és neki szarjuk a trágyát."

Aki meg nem érti, az nézze meg az Avatart!

avatar.jpeg

Szerző: Turáni  2013.10.25. 19:16 3 komment

Címkék: demokrácia globalizáció kommunista Orbán EU

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr935599282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.Freeman 2013.11.04. 21:47:18

Csinálj egy pártot.

bankvezér 2014.06.21. 17:14:51

Merre van a blogger ?
Követelem, hogy folytassa a blogot !

bankvezér 2014.06.21. 17:15:36

Riporter : Ede bácsi mikor volt utoljára moziban?
Ede bácsi : A múlt héten voltam a kertmoziban, fiam .
Riporter : Megnézte a filmet Ede bácsi ?
Ede bácsi : Nem néztem meg. Más volt helyette..
Riportot: Mi volt a film címe?
Ede bácsi : Avatar..
Riporter: És mi volt helyette?
Ede bácsi : Zivatar... jó nagy zivatar..
süti beállítások módosítása