Tölgyessy Péter észrevételezte, hogy a magyar társadalom nagyobb része csöndben felmond egy 1990 óta érvényes tételt, hogy a nyugati piacgazdaság és demokrácia lesz a biztosan üdvözítő nekünk.

Az értelmiség megvásárolt és korlátolt, illetve ex-kommunista, kripto-kommunista része nem meglepő módon ezt támogatja, .. illetve a nemzetet megvető bátorsággal minden erre irányuló érzést indukál és kihasznál a regnáló politikai vezetés. (Magyarul: az ügynöktörvényt valamiért el nem készítő, és ügynököket, volt mszmp-seket alkalmazó Orbán, kifejezetten arra játszik, hogy ez így legyen).

Ebbe egy pszichológiai játék vegyül, és általában az, hogy a tőke, a Nyugat, illetve más államok, népek okozzák a becsületes magyar vesztét. Ez a "kisgyermek panaszai" életsors-játék rímel Trianonra, és a Kádár-korban tanult elnyomó tőkés-kapitalista stb. sablonokra (lehet szídni a multikat, bankokat, zsidókat).

A következő a gond ezzel, és ez a legnagyobb:

1, ha egy szemlélet gyökeret ver bennünk, akkor az a szemüveg mindefelé nézés során rajtunk lesz.

2, ez nem csak a nemzetet, hanem a családokat és egyéneket is romlásba dönti majd, elszakítja egymástól.

Ha itthon a magyarok között elterjed az a nézet, hogy a dolgokért nem mi felelünk, hanem mindig mások (a gonoszok, idegenek) okozzák kívülről, akkor ez igaz lesz az egyre szűkebb köreinkre is. Ott is másban látjuk majd a romlás okait. Mindig és csakis! Ez egy lelki csapda.

A problémáinkat a másként gondolkodók, a szomszéd, a munkatárs, az anyós, a saját testvérem, szüleim okozzák. Sosem én, mindig más. Először csak az EU, meg románok, német cégek, utána az idegenszívű magyar, aztán csak a másik hülye, a törtetőbb magyar (de előbb a cigány, zsidó, sváb) .. aztán mégis a magyar, mert az marad.

Kifejezetten árt nekünk, lássuk be : a távoli rokonság, de méginkább az anyós, sőt az asszony (a férj) a hibás. Sőt, végül azért kerülök otthonba/elfekvőbe, mert a gyerekeim is hálátlan dögök. - Áááá! Nem azért mert nem takarékoskodtam, vagy rosszul neveltem őket.

Magyarok, el lehet indulni a Pokolba vezető úton - a jelszó: Más tehet róla, nem én.

Köszönjétek meg magatoknak, ... mert erről nem az Orbán/Lázár/Rogán tehet (hogy ne folytassuk a rossz hagyományt), ő csak kihasználja, és rátesz egy lapátra az érzéseitekre

(mocskos játék, de "egy-két" paliravett hülye is kell hozzá)

madach_tragedia.JPG

 

 

Szerző: Turáni  2014.06.30. 17:02 1 komment

Címkék: pszichológia Orbán Lázár Trianon Rogán Nyugat

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr446458249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2014.07.01. 10:15:35

Mégis mit vársz egy olyan országtól, amelyet mind a jobb, mind a baloldalon "ikrek" kormányoz ???
süti beállítások módosítása