marx.jpeg

2002 után Orbán Viktor észlelte, hogy a bennünk élő Kádár-kori kisember egyre jobban nosztalgiázik az állami gondoskodás irányába. Ki is adta a szociális népszavazásra szóló felhívást, megtiltotta a nemzeti jelző használatát (ideiglenesen). Ezáltal a (szoc-) liberális kiindulási pozícióból a későbbi kereszténydemokrata irányba mozdulás után a pávatánc a szocialista út felé fordult.

2010-ben pedig úgy döntött, hogy a szociálisan érzékeny tömegeket és nacionálisan motiválható rétegeket egyesíti egy zászló alá. Mivel ahhoz nem volt bátor - sem pedig bolond -, hogy mindezt nemzet-szocialista keretek között tegye, ezért a legjobb indulattal is egyfajta (hivatalos antiszemitizmust mellőző), állami diktatúrával próbálkozik : Peronizmus? ... Argentína a mai napig az akkori állami beavatkozás sebeit nyögi.

Teljesen felesleges feltalálni a melegvizet,... itt Európa keleti felén egy szóban tudjuk összefoglalni azt az irányzatot, amely államosít, és egy központi pártnak a bölcsességében bízik, amit a hős vezető igazgat: Kommunizmus.

A portugálok szerencsétlensége Európában, hogy két párt küzd általában a kormánykerékért, az egyik egy magát szocialistának nevező, és egy másik, nevében szociáldemokrata párt, amelyik - a piacot jobban elfogadva, így - az európai néppártok (jobboldal) között foglal helyet. Nyilván ehhez kellenek a portugálok is, akik ilyen-olyan mértékű, de létező gondoskodást várnak el kormányváltó ígéretek szintjén. - Jajj, honnan is ismerős mindez?

Most 2014-ben az uralmon lévő (volt KISZ-eseket tömörítő) ál-jobboldali, azaz kommunista párt (Fidesz) fog küzdeni a baloldali blokkal, amelyet az MSZP és szövetségesei fémjeleznek.

Egyiksem olyan, amilyen lovat a magyaroknak akarni, álmodni lehetne jóakarattal.

Polgári és piacpárti szempontból, nyilván fokozatosság elve érvényesül, mindig az a jobb (szó szerint), amelyik közelebb van a szabadpiac tiszteletéhez. Először a kommunistákat kell elzavarni, utána a szocialistákat!

Mindig az a jó, ha tudjuk hányadán állunk és merre haladunk. Egy bolsevik ihletésű Fideszt fölösleges polgári pártként definiálni. A bolsevikoknál egy fokkal jobbak a szocdemek - legalább elfogadják a piaci viszonyok valamilyen létét.

... és akkor álljon itt egy kis lista az elmúlt évek állami beavatkozásairól:

- Alumínium-ipar

- Magán-nyugdíj alapok

- Dohányipar (trafikok)

- Takarékszövetkezetek

- Állami földek kiosztása

- Oktatási rendszer központosítása

- Taxi-szolgáltatás árképzése

Külön pontokban és magyarázatra szorulva kell megemlíteni a banki hitelek regulázását, és közszolgáltatások árainak befolyásolását - ezek pontosan a látszólag népszerű, de efféle módokon a magyar gazdaságnak hosszútávon legkárosabb megoldások voltak - valódi céljuk inkább csak szavazatvásárlás, és az ország eltávolítása, szembeállítása volt a többi EU-tagállammal és magával az EU-val (úgyis mint külfölddel).

Szerző: Turáni  2013.10.19. 12:30 22 komment

Címkék: gazdaság társadalom kommunista ellenzék Fidesz Orbán Kádár

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr305557892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mim 2013.10.20. 17:45:55

Szerintem nemzeti-szocialista és nem kommunista a FiDeSZ. Akkor lenne kommunista, ha a az "In-shore" Közgépet is államosítanák. A külföldtől való teljes elzárkózás, a kiemelt nem államosított cégen keresztüli finanszírozás, a nemzeti cukormáz (szerintem roppant komikus és izzadságszagú minden intézményt "Nemzeti"-nek keresztelni, de ez csak a jéghegy teteje) mind-mind tipikus fasiszta modus operandi.
Persze ez csak fasizmus "light" a 2 legismertebbhez képest (Olaszo. és Németo.) a 2-ik VH idejéből.. de attól még fasizmus definíciójában bőven benne van a magyar alkotás.
Tessék ebből mazsolázni és mindjárt érthetőbb lesz:
www.brainyquote.com/quotes/authors/b/benito_mussolini.html

Scagnetti 2013.10.20. 17:46:08

"Most 2014-ben az uralmon lévő (volt KISZ-eseket tömörítő) ál-jobboldali, azaz kommunista párt (Fidesz) fog küzdeni a baloldali blokkal, amelyet az MSZP és szövetségesei fémjeleznek."

Ennyi. Kihagytad még a szintén szörnyű Jobbikot, de végül is mindegy. A mezőnyt végignézve csak egy biztos, a következő kormány is szar lesz, akárcsak a mostani vagy az elődei.

salamander 2013.10.20. 17:46:17

Azért ennél árnyaltabb a kép.
Persze nyilván mindenki tudja hogy Magyarországon csak baloldali retorikával lehet nyerni választást. Ennek oka a közel 3 millió létminimum alatt élő nyugdíjas.

Mindenesetre ma a Fidesz a legjobban szervezett párt akinek vezetői magja kellőképpen felkészült ahhoz, hogy az ország (és ne tagadjuk saját ) érdekeit megvédeni, illetve érvényesíteni tudja.

Jól látható hogy Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon közül nem vitás,hogy Orbán Viktor a legtehetségesebb és legalkalmasabb jelölt.
Én idesorolom Volner Jánost is a jobbikból aki szintén jól felkészült és kellően higgadt személyiség, viszont a ballib Európai média, a politikusok, pénzügyérek valószínűleg bojkottálnák Volner urat és pártját.
Pedig a legjobb úton haladó párt ma a Jobbik. Konszolidálódik és egyre inkább szalonképessé válik, továbbá az egyetemeken nagyon erős a támogatottságuk.
Úgy gondolom nem az az alternatíva amit a cikkíró felvetett, hanem sokkal inkább egy 50+1 Fidesz-KDNP-s többség a parlamentben és egy 35% Jobbikos ellenzék a többi politikai formáció (MSZP, LMP, E2014 stb.) a maradék néhány százalékon maradhatnának.

(Mellesleg a baloldali nem csak szocialista vagy kommunista lehet!)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.10.20. 17:46:24

Orbán államosít, azaz még több állami dolgozót csinál. :) Hiszen ez a lényege a szocccializmusnak: sok-sok állami dolgozó legyen.

:D

Hajrá magyar értelmissség.

Anselmo 2013.10.20. 17:46:35

Nézegetem a listát alumíniumipartól a taxiig, de egyik sem emlékeztet kommunizmusra. Vagy a poszter nem érti a kommunizmus szó jelentését, vagy én nem.

$pi$ 2013.10.20. 17:46:48

Jah, a nem kommunisták kommunisták, de a kommunisták nem kommunisták. Szavazz a komminustákra, mert azok nem kommunisták, ne szavazz a nem kommunistákra, mert azok kommunisták. Tudjuk. Értjük. Elhalgatnál?

Foxtrotty 2013.10.20. 17:46:56

Ha beleavatkoznak a taxi-szolgáltatás árképzésébe az már a komenizmus lehelete? Jé ezt nem is gondótam vóna

Valóraváltógép 2013.10.20. 17:47:04

A taxi szolgáltatással mi a bajod? Megszűntek az olcsó cégek, amikkel pontosan az volt a gond, hogy mutyizás nélkül nem tudtak piaci alapon működni.

Nekem a trafikok is tetszenek, kevesebb az égő bűzdoronggal flangáló bagós.

Az oktatási rendszer kérdőjeles, de alapvetően talán jó irányba halad.

ex-dr. vuk 2013.10.20. 17:47:11

Eleg rovid ez a beavatkozasi lista...
Patikak?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.10.20. 17:47:20

Hopp, egy komcsizás!

(a sok közül)

Komcsizáshoz nem is kellenek komcsik.

Elég egy azonosítás, és kész is vagyunk.

Minden rosszért a bűnbak a felelős, akkor is ha nincsen, még mindig jobb, mint cigányozni.

Ha nem értesz egyet vele, moderáld nyugodtan.

Sírköves Slomó 2013.10.20. 17:47:25

Semmi gond a kommunizmussal. Sem a szocializmussal, ha fenntartja magát, és a nép akarja.

A baj azzal van ha az mszmp kommunistái és az mszp szocialistái állandó hitelnövelésből finanszírozzák a szocjólétet, tehát a semmit osztják el. Ezért egyszerre a bankok és a prolik kedvencei.

csavari 2013.10.20. 17:47:35

Turáni

Mit akarsz hiszen most is azok vannak hatalmon?!

csavari 2013.10.20. 17:47:36

A likud fidesz soha nem volt és nem is lesz jobb oldali párt!

Fullánkos Algol 2013.10.20. 17:48:04

Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Habony Árpád - Ujszászy István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...
Magyarok ébredjetek már fel!!!

neutreality 2013.10.20. 17:48:16

Kevesse ismert, de konnyen belathato igazsag, hogy egy kozosseget nem az altala alkalmazott (koordinaciora szolgalo) rendszer tesz elhetove vagy elhetetlenne.
Magyarorszagnak is tokeletesen mindegy, hogy a valasztekbol mely jelszavakat tuzi majd a zaszlajara a jovo kormanya, amig az emberek moralisan ilyen mejy godorben fetrengenek, az elet minden teruleten.

yatumux 2013.10.20. 17:48:46

A blog írója zseni. Mi vagy apa pék? :)

A duma helyett léci gondolj arra hogy a Fidesz és a jobbik mögött van néhány szavazó is.

Ok?

Most akkor kik is a szavazóik?

Hát pont nem a bolsevikok, proletárok hanem a régi öregek, polgárok, családosok, fiatalok.

Ki szavaz az ellenzékre?

A hatvanasok, prolik, és néhány tízezer főleg budapesti "szabadelvű" világpolgár.

Mellesleg ők is Kádárék liblingjei közül kerülnek ki.
A szüleim svábok, magyar nemesek, a feleségem orvos, én ügyvezető vagyok aki az USA-ban élt, Svédországban, Finnországban élt szóval tudom mi a demokrácia.

Mi kommunisták vagyunk?

Pedig mérget vehetsz rá. A Fideszre szavazunk.

nyuggernyúzó 2013.10.20. 17:48:59

Mindegy mi jön, ennek az ostoba magyar népnek még pár évtizede van hátra.

budy01 2013.10.20. 17:49:24

"A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben."

kisebb betűkkel ki sem lehetne írni. Akkor miért vagyunk kiakadva a bankok kisbetűsén??? :-)

ephart 2013.10.20. 17:49:28

judeobolsevista kormány jöjjön.az a jó a magyaroknak

czjanos 2013.10.20. 17:49:32

Remélem, hogy sem szocialista-, sem kommunista kormány nem jön. Jöjjön viszont egy demokrata kormány, Bajnai Gordon vezetésével.
süti beállítások módosítása