raising_gay_flag_1373093644.jpg_500x694

Ma van valamilyen melegfelvonulás. Idegen elnevezéssel, és demonstratív sétával. Helytelen, mert a Budapest Pride elnevezés olybá tűnik, mintha a holland vagy kanadai követség rendezné. Magát az eseményt pedig inkább egy kirakodóvásár, házibuli, utcabál forgatagként kellene elképzelni, ahová bárki, családos vagy nyugdíjas is kimehet időt tölteni, ezzel is egybekovácsolva a nemzet tagjait - erősíteni az elfogadást.

Ez egy nemzeti szempontú bejegyzés, tehát a közösség (sőt, a magyarnak nevezett közösség) szempontjából közelíti meg a kérdést. Először úgy általában nézzük meg, hogy miként létezhet a homoszexualitás (ma LMBT közösség) a társadalomban. Mennyire természetes és miért maradhatott fenn, ha nem is szaporodik .. csak kitermelődik?

A leggyakoribb érv a természet-ellenesség. De valamiért a közösségben ez a "gén" vagy attitűd fel-felbukkan, el nem tűnik ... sőt olykor felbuzog. Nem elvéve a genetikusok kenyerét, hadd summázzuk a történelmi kialakulást egy példával, hogy miért nem kopott ki ez a jelenség - hozzátéve, hogy az emberi karakter kiválasztódásában sokkal többet nyom a latba az az időszak, amit tábortűz mellett barlangokban töltöttünk, mint az utóbbi csekély 12000-2000 év. Már ami a természetünket illeti: közösségi fél-állat, és ez nem dicséret.

A vadászó-halászó usque 100.000 év alatt szembesültek őseink azzal a helyzettel, hogy a fiúk közül néhányan nem akartak vadászni, inkább mamival gyűjtögettek, majd csini fűlevelet tettek magukra. Meg is ehették volna őket, de akadnak sírok amiben nőként temettek el férficsontokat, akár párban is. Szóval nem tették. Valamiért jó volt a közösségnek ha ezek a férfiak a táborban maradtak. A férfiak közül 20-an elmentek vadászni, ketten otthon maradtak a 20-25 nővel, meg az aggokkal és gyerekkel a szálláshelyen. A 20 marcona vadászból akadt olyan is, aki igénybevette az ő szexuális szolgáltatásukat is, ezért a többiek a következő vadászat alatt akár "húzhatták" is társaikat, de biztos nem kövezték meg - mert lehetett az egy jó vadász (ami hasznos az egész törzsnek, a felnövekvő gyerekek ellátásában is), netán éppen egy ilyen bővérű harcos mentette meg legutóbb a mammut agyara elől társát, vagy a szomszéd törzzsel vívott csatában az amúgy a szokatlan románcon éppen vicceskedni vágyót.

Ha mindeközben a szomszéd törzs, a 3 napos vadászat idején rajtaütött a táboron, akkor az idősek és gyerekek nem sokat tehettek, és bár az ősasszonyok is küzdöttek mint vadmacska, de minden bizonnyal csupán testfelépítésük miatt is jó volt ha egy-két "házias" legény is akadt a szálláshelyen Mondjuk az egyik-másik éppen sérült vadász mellett ők adták azt a fizikai erőt, hogy a nők, gyerekek, öregek segédletével visszaverjék a támadást. Ha esetleg valamelyik meleg ősember elhunyt egy ilyen gyermekekért és nőkért (a közösségért) vívott védelemben, akkor tisztelettel eltemették, mint harcost, vagy nőt, vagy ahogy szerethette volna. Akadtak persze lányok is akik amazonként íjaztak, ők meg inkább a vadászokkal tartottak, hasznos is volt a husi amit többiek kicsinye elmajszolt a tűz körül, merthogy ők esetleg nem estek teherbe férfitól.

Voltak ám olyan közösségek is minden bizonnyal, ahol kipakolták az "ilyeneket",  ... de ők egy hasonló rajtaütés alkalmával rosszabbul jártak: asszonyaikat és utódaikat lemészárolták, és ez a genetikai kihalásukat elősegítette - Ők és leszármazóik nem élnek közöttünk (bár páran maradhattak, elnézve a köpködőket).

Az ő megmaradt harcosaik mehettek bekéredzkedni egy másik életképesebb törzshöz, ahol megvolt a "saját másság" tisztelete - néha morogtak egyet a jövevények, hogy mi megsütöttük az ilyenket, de sok szavuk nem volt. Mert ott az öreg bölcsek továbbadták a régi történeteket, hogy miért maradt fenn a törzs, és azt a filozófiát, hogy "az is a mi ki kutyánk kölke".

Így vésődött be (talán?) ez az emberi természetbe természetes (honorált) elemként a másság megtartása, elfogadása, úgymint az átlagtól eltérő szexuális viselkedésé.

Most, hogy helyretettük a természet dolgát, jön a kérdés: kell-e ezt nekem néznem 2013-ban, jó-e az nekem, ha ők jól érzik magukat?

És akkor jöjjön a nagyobb közösség szempontjai: Aki magyar, az abban érdekelt, hogy minden magyar (érzelmeitől és vágyaitól függetlenül) ennek az országnak hajtson hasznot, itt érezze jól és otthon magát. Ne Amsterdamban próbáljon szerencsét, vagy San Franciscoba tántorogjon ki, hanem itt. Miért ott adózzon, miért ott termeljen? Szögezzük le: az a kormányzat és társadalom, amelyik kivándorlásra készteti tagjait anyagi vagy érzelmi okokból, az nemzetvesztő. Nincs ebben félrebeszélésnek helye - a számok beszélnek.

Ne veszítsen el egy tagot sem a közösség, mert akkor magunkat reszeljük! - és itt most szándékosan semmilyen egyéb érv: demokrácia, szabadságjog nem hangzik el, pedig azt is csatasorba állíthatnánk kultúrlényként  ... de az aduász, az legyen: "nemzeti".

Érdekeltek vagyunk abban, hogy tehetségüket itt bontakoztassák ki, hogy az átlagtól általában magasabb jövedelmükkel ezt az országot szolgálják - Igen, aki éppen nem vállal gyermeket, annak több marad elkölteni .. de ez igaz azokra is, akik heteróként nem nevelnek gyereket, vagy éppen csak egyet (ők is hasznosak ebben-abban, másban ... az meg egy külön posztot érdemel, hogy kik neveljenek gyereket heteróként vagy melegként).

Tehát ez Magyarország érdeke "mindenek felett" ..., na jó, ez így túl drama-queen (tű)sarkos már - Éljen az emberiség, és minden tagja legyen hasznos egyed a közösségért, legjobb tudása és szándéka szerint ... és ebben hagyjuk boldogulni, engedjük kiteljesedni.

Legyen szeretet és békesség közöttünk - Ámen!

Szerző: Turáni  2013.07.06. 10:01 9 komment

Címkék: társadalom meleg genetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr15393238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butuska 2013.07.07. 09:27:27

Jó bejegyzés... de félek, nem sokan fognak velem-veled egyetérteni

2013.07.07. 09:27:48

A héten olvastam egy liberális kritikát a Szász filmről, mint az első alkotásról, amely az új film finanszírozás terméke. Mindennek lerehordták, egy nulla, egy semmi, szinészi játék zérus, rendezés hibás.

Mai hír: Szász János fődíjat nyert Karlovy Varyban A nagy füzet kapta a Kristály Glóbuszt.

És akkor kérdezze meg valaki, hogy miért utáljuk a liberálisokat, ezt a hazaáruló, sehonnai csőcseléket!!!

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.07.07. 09:28:05

Nemzeti büszkeség... az egy kicsit más fán terem, komplexebb dolog, és éppen ezért a komolyan vehető emberek sajátja :D

Most, hogy megvolt a menet, ugye újabb 1 évig nem kell 0-24-ben ezzel foglalkoznunk?

sírjatok 2013.07.07. 09:28:31

jobb írás, mint a "de a papok is buzik!" meg "aki nem imád minket, az úgyis homofób náci, mi tuggyuk!!" jellegűek...

Mohamed 2013.07.07. 09:28:37

Kedves posztoló

a legfőbb probléma a buzi szubkultúra képviselőível kapcsolatban az hogy a szexuális extremitásuk társadalommal való erőszakos elfogadtatásuk szándéka és módja között hatalmas a disszonancia

Alapjában véve azt hírdetik magukról hogy normálisak és ezt csak annyival kívánják mindíg alátámasztani, hogy ugyanolyanok mint mi és kész.pff
ugyanakkor annak ellenére hogy azt állítják ugyanolyanok mint az egészséges szexualítású többség (és ezért a többségnek el kell fogadni a ezen szubkultúrát)minduntalan a másságukat hírdetik egyhangúan már unalomig csak ezt tudják kidomborítani a szubkultúrájuk motívaként.

Na már most én abban látom a feloldhatatlan disszonanciát hogy elakarják magukat fogadtatni a többségi társadalommal arra hivatkozva hogy ők tulajdon képpen nem is külömböznek a többségi társadalomtól ennek ellenére a másságukat hírdetik, tehát a másságukat kihansúlyozva - a vonulgatásaik vagy egyéb rendezvényeiken - kívánják elhitetni a többséggel hogy ők ugyan olyanok és ezért elkell fogadni őket

Véleményem szerint ha a homoszexuális szubkultúra nyitni szeretne
- hova tovább - el szeretné fogadtatni magát a többsgéi társadalommal akkor a bármilyennemű rendezvényeik alkalmával -legyen az vonulás- inkább a többséggel való azonossságuk, hasonlóságuk kihansúlyozásáhval kéne erre törekedni és akkor nagyobb valószínűséggel könnyebben elfogadná ezt a szubkultúra tagjait a többség.

Ha a hasonlóságunkat és így a társadalom részeként való elfogadtatásukat a másságunk kidomborításával akarják elérni az olyan mintha fejjel rohannának a falnak, változás nem lessz a célt tekintve de újabb fájdalomban részesülnek.

Ja, hogy az egész a másságra és a harsány kítűnésre van kihegyezve és ha el akarják hitetni a többséggel hogy ugyanolyanok mint a többség akkor ezen harsány másságkultuszt hírdető kítűnést fel kelene adniuk és így ezzel oktalanná válna az egészt felvonulásokkal, parádékkal tarkított emancipációs tötrekvésük.
Hát akkor talán mégis csak egy az egyenjogúság mögé bújó polgárpukkasztáson alapuló frusztrált szubkultúra

tableno 2013.07.07. 09:28:41

Nagyon értelmes írás!

Turáni 2013.07.07. 09:33:43

@Vigyázz autókihajtás!: Nos, ez egy téma x darab téma közül. Nem kell 7/24 pörögni, valóban

palinkasa 2013.07.08. 15:04:32

Mindig voltak buzik,csak régen visszahúzódtak.Egymásba.
süti beállítások módosítása