Ha a XX. század első felének magyar átka a dzsentri volt, akkor a XXI. századé a (budai) diplomás (ki)keresztény zsúr-pubi. Nem lehet idesorolni a kettes kategóriát: a vidékről felkapaszkodott maffiózó ál-jobboldalit, aki szintén a budai hegyekbe veti be magát vidékről beesvén - de ezeknek a tevékenysége nem lehetett volna sikeres az egyes kategória megágyazó tevékenysége nélkül.

A zsúr-pubi a késő kádári kor megfizetett mérnöke, építésze, orvosa, vendéglátósa, vagy kegyelemből állami pénzen tartott tanára, történésze, jogásza, költője. Kapcsolatai (besúgása?) révén megfizetik, hogy ne legyen a rendszer hangos ellenzéke - jólfésült modorával, okosnak tűnő szemüvegével legitimáljon: lám, "ők" is mértékletességre intenek.

Ma sem csinál egyebet - ebben a tekintetben fejlődésre képtelen.

Az Antalli-korban, besimult az euroatlanti áramlatba, élvezte a brüsszeli kiküldetések dupla tiszteletdíját ... itthon is elszámolta, kint is felvette a költségtérítést és napidíjat. A ladát opelre cserélte.

Antall József követői közül szinte legtöbbről elmondhatjuk, hogy a néhai államférfi felfogásából semmit sem sajátítottak el. Akkor elvtelenül követték, csupán kihasználták a piarista, és egyéb kapcsolaikat, mint hogy pl. a városmajori templomba jártak vasárnaponként. Semmit sem értettek a kapitalizmusból, demokráciából, számukra egyetlen kérdés volt: miként tartja őket el az állam továbbra is.

Nagyrészük agyába csak annyi fért bele, amit a marxista-leninista iskolákban tanultak politikai gazdaságtan címén. A tőke kizsálmányol, a Nyugat imperialista hatalomra tör, nem leszünk gyarmat. Az a jó, ha Hoffman Rózsa osztja a könyveket - mint akkor és mindörökké. Meg mindent. A totális állam, a totális hatalom elrendez, és jól tart, "minket" a jó kádereket mégjobban.

Ez a vágy találkozott a Kiszes Fideszes fiúkkal való szövetség keretében. Az egyik elárulja a nemzeti fejlődést és legitimálja keresztényi zsolozsmával az elvek nélküli zsákmányra éhes társulatot. A másik pedig sokadik vedlése után végre titkos bankszámlákat hízlalhat, és az állami transporterben szopathatja interjúvolhatja a sajtós gyakornokot (fiút vagy lányt a demokratizmus jegyében) még a családi fotózkodás előtt.

Csak az a fontos, hogy alkotmánybírói, miniszteri, bármilyen hivatali megbízást kapjanak - arra sincs eszük (vagy merszük), hogy egy zsíros üzleti tendert megnyerjenek, ... azt Lajosékra bízzák, az új bárói garnitúrára. Nekik a dzsentri kártyapénze (júdás-pénze) is elég.

A magyaroknak, óh szegényeknek ... nos, Tiborc balga népének pedig ott van a TV2 meg a ClassFM.

Így esett 2013 Karácsonya.

pubi.jpg

Szerző: Turáni  2013.12.26. 10:00 Szólj hozzá!

Címkék: korrupció elosztás EU Antall

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr705695475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása