Néhány facebook-os komment után egyre gyakrabban eltűnődöm egy jelenségen. Most hogy bizonyították is azt a sejtést, hogy a neandervölgyi populáció beolvadt a homo sapiens fajba ( 1-4 %-nyi minimum jelenlét van genetikailag), hisz amúgy is genom szinten "csak" 0,5% eltérés volt csak a két humanoid faj DNS-e között, hogy vajon milyen mértékű ez a jelenlét?

A jelenlegi emberi fajon belül 0,2% a szóródás változatosságban, a legközelebbi emberszabásúakig 2%. Ehhez képest az a 0,5 nem kevés: éppen tudtak hibridjeink szaporodni.
És ez most ez egy "rasszista" cikk lesz, ami tényként kezeli, hogy a kevésbé értelmes neandervölgyiek visszaszorultak, jóesetben (?) beolvadtak - de akkor sajnos valahol itt is vannak.

Mint tudjuk, ők eredendően jobb fizikai képességekkel, de rosszabb agyi-nyelvi teljesítménnyel rendelkeztek, koponyájuk hátul csúcsosabb, a szemöldökcsont előreugróbb, ... olykor látunk ilyen egyedeket közösségünkben. Ne tévesszen meg: ez nem feltétlen férfias vonás - csak neander-es.

Ők, illetve őseik már akkor itt éltek ebben a medencében, amikor MI még a sztyeppéket róttuk. Nem csak mi találtuk őket itt, hanem az első értelmes emberősök, akik a hegyek közé, barlangokba, falba ásott lakásüregekbe szorították vissza őket, olykor asszonyaikat megkímélve, használva azokat.

Ezt a kevert népességet nem zavarta a népvándorlás, jöhettek rokon-vagy nem rokon hunok, avarok .. elkapirgálgattak félreeső helyeken, nehézfejű utódokat létrehozva, olykor beoltva az újabb jövevények génjeivel, kinézetre némileg javulva.

Azt is tudjuk, hogy a honfoglalók sosem voltak sokan. A tetejét egy elit harcos, nemesi réteg képezte (turáni, félázsiai vonásokkal fűszerezett európaiak). Az akkori magyar sírok előkelői, és a letelepedő népesség sem volt azonos teljesen genetikailag, miként DNS vizsgálatok bizonyítják. Az uralkodó réteg egységesebb, a horda maga szedett-vedett nomád. Az ázsiai markerek ami kimutatható az előkelők sírjában talált csontokból, a mai székelységben is már csak 5% alatti a helyi keveredés okán, és leginkább legmagasabb, azaz 10%-os arányt az Őrség férfipopulációja mutat, hisz érthetően azt a régiót tizedelte legkevésbé a tatár, török stb., de persze békében is keveredett a szomszédos német és horvát népekkel.

Visszatérve: Ez a friss magyar honfoglaló csapat, és nomád követőik vére találkozott az itt élő keverékkel - közte ezzel a némi-kései neandervölgyi hatással. Az asszimiláció sosem lehet teljes, főleg, mert ezek a völgyekben meghúzód népek nem vettek részt az előkelők harci küldetésében, robosztus felépítésük a paraszti túlélésre jó volt, de mindeközben a nemesi katonai réteg csak hullott, és természetesen hígult-változott a betelepülő lovagokkal.

Mire az első vasútvonalak is behálózták az ország ezen a félreeső zugait, a falvak efféle hegyi-trollszerű, neo-neandervölgyi rétege elindult a városok felé. Az időközben bekövetkező demokratizálódási folyamat csúcsaként szavazati joggal, nagy hanggal, és szerény agyi képességgel.

Természetesen nem felismerve eredetét (Jé, tényleg neandervölgyi vonásaim vannak), egyre inkább az első kapaszkodót megfogva - olyan félmajomként, ugye - belecsimpaszkodik a magyar nemzetbe.

- Ő is az, ugye? - De mennyire!

Ismert dolog hogy az asszimiláció a legalacsonyabb rétegekben lehet a legsikeresebb, nyelvet ugye csak egyet beszél, ami ezesetben látszólag az "anyanyelve". Most ők 100%-os magyarnak hiszik magukat - kétség ehhez ne férjen.

Hazánk elmúlt 100 évének történelme a neandervölgyiek bekapcsolása a magyarság életébe, sőt közéletébe: onnantól kezdve, hogy nem csak borsodi Rudabányáról, hanem minden félreeső helyről, szegletből, ... a legfélreesőbb helyről, a faluban még a falu bolondjának nehézfejű családjának gyermekét is behívták sorkatonának egyik vagy másik tömeg-háborúba. Aztán itt ragadtak a városokban, és a fővárosban. Csináltattak velük meg az utódaikkal őszirózsás, meg kommunista forradalmat, vagy éppen fehér terrort. Aztán kiváló nyilasok, és ÁVÓ-sok lettek, főleg azon a szinten ahol gondolkozni nem kell - magyarokat vertek, ők a neandervölgyiek. Manapság plázákat, stadionokat, pártszékházakat védenek.

És azt hiszik: magyarok. De csak lehúzzák a népességet, és terhet jelentenek.

Isten veletek, neandervölgyiek!

neander.jpg

Szerző: Turáni  2013.06.18. 23:38 1 komment

Címkék: magyar neandervölgyi genetikus eugenika Kárpát-medence

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr565367979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asima · http://www.asimind.hu/fooldal01.html 2013.06.19. 08:55:55

Kollektív kulturális tévelygés korában élünk még.

Pedig csak fel kéne kapni a fejeket!
süti beállítások módosítása