900_1365540082.jpg_1562x1158

Akkor most vegyük elő két legendás vezetőjét a magyarságnak: a pogányt és a keresztényt.

Árpád fejedelem és István király. Arra ne is vesztegessünk szót, hogy a magyarság egyes rétegeiben gond nélkül fonódik össze a kurultájon dobolás és a Szent-Jobb körmenet ... de ha külön-külön nézem őket, akkor 100 év távlatából is egy momentum kötötte őket össze őket, az irány: Nyugat.

Még az sem rontja ezen észrevételt, ha a több hullámban zajló Honfoglalást vennénk elméleti alapul, vagy ha nomád-sztyeppei népek ismétlődő bejövetelét fogadjuk el (hunok, szkíták stb.). - A lényeg az Európába érkezés és Ázsia elhagyása volt.

A két nagy államférfi (valódi "nemzetvezető") közül az egyik földrajzilag, a másik szellemileg kívánt közelebb kerülni Európához. Orbán Viktor távolodni akar - akkor ő vagy nem magyar, vagy lerombolja Árpád és Szent István hagyatékát ... ilyen egyszerű. Nézzük a tényeket, az összes többi mese. Természetesen minden beilleszkedés, helyezkedés a környezet figyelembevéteével történik. Természetesen.

Tehát midőn a magyarok folyamatosan törekedtek erre, és beilleszkedtek a nyugati kultúrkörbe : ezek után u.n. "Békemenet" az EU ellen lázít, valamiféle szellemi ellenállást gerjeszt (felsőbb utasításra persze). Magyarok ők vagy ellenséges ügynökök? - Ha már a paranoiát játszuk magasfokon.

 

Szerző: Turáni  2013.04.09. 23:05 Szólj hozzá!

Címkék: Orbán István Árpád

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr985214345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása