avagy keressünk összeesküvés-elméleteket:

Kérdés: vajon egy protestáns miniszterelnök, miért akarja a munka rabjaként tartani a népet?

(Vélhetően, nem is komolyan protestáns-református,  ... és megfogalmazásunk szerint a "népet", mert ugye nem a "népe", - ezért sem dolgozik a népért.)

Európában három történelmileg erősen református színezetű ország van, Erdélyországon kívül: Svájc és Hollandia. Svájc a bank-rendszeréről híres, Hollandiában meg az első tőzsde alakult. Ez a protestáns gazdálkodó erkölcs következménye (Max Weber után egyszerűsítve). Ezután joggal merül fel a kérdés, hogy a magyar jónépet, már miért kívánja ezen áldásoktól távoltartani az állítólag református miniszterelnök, Orbán Viktor?

Lehetséges válasz, hogy fogalma sincs a református értékekről, ... vagy ha szeretjük az összeesküvéseket, akkor feltételezzük, hogy megfontolt szereposztásban a magyaroknak az összeszerelő-robot és agrármunkás (libapásztor) szerepet szánja.

A magasabb szintű gondolkozás jövedelmező terhe, úgymint: pénzkezelés, hitelezés, befektetés, üzleti elemzés azt vagy más népeknek, vagy kiváltságos rétegnek lenne fenntartva.

 

Ludas_Matyi.jpg

Az ál-nemzeti, ál-keresztény, ál-jobboldali kormány nagy lépést tett azirányba, hogy a magyar fiatalokat a libapásztor szintjén tartsák, távol a pénzügyek világától. Mindezt a bankok és tőke világa (pl. tőzsde) elleni hangulatot szítva, nyilván az alsóbb tudatlan rétegek között érik el. A spekulációt, ami latin eredete szerint (tükrözés, reflexió, elemzés), egyfajta jövőbeni gondolkodás, és komoly agyi tevékenység: azt szitokszóvá tették. Ezzel közelebb is kerülünk azon igazsághoz, hogy olyan Döbrögi-ország épül itt, ahol a magyar parasztnak felszántják a hátát is nemzeti pántlikával díszített ekével (Mikszáth Kálmán nyomán). Szimbolikus is az a mese, hogy igazából a magyarnak, a saját magyar urától kellene tartania, és nem feltétlen a külföldtől (Mária Terézia rendezi a jobbágyok terheit az általa kiadott Urbáriumban).

Hatalmas a bűne az Orbán-kormánynak, hogy a bank és tőzsde világát rosszként festette le a felnőttek és fiatalok körében. A Svájcnál is gazdagabb polgárokkal rendelkező Luxembourg meg végképp banki szolgáltatásokat végző pénzügyi központ, csöndesen. Miért nem lehet Budapest egy banki, pénzügyi központ? Hogy a magyar fiatalok bankfiúként kezdve, idővel egyre jobb állásokat és jövedelmet szerezzenek? - Nem csak azért NEM, mert regionálisan ezt Bécs és Varsó immáron elviszi előlünk évtizedes hullámokban, ... hanem azért is: mert hagytuk, hogy így legyen - és sokan fogékonyak voltak a demagóg hangulatkeltőkre. Most meg lehet irigykedni.

Tőke és hitelpiac nélkül évtizedes leszakadás jöhet - itt is van, a beruházások elapadása okán.

Szögezzük le azt is bizonygatásra sem szükséges evidenciaként: Tőke- és bank-ellenes jobboldal nincs, ebből következik, hogy ami itt van, az nem jobboldali. Természetesen nem is nemzeti.

Szerző: Turáni  2013.04.19. 17:14 Szólj hozzá!

Címkék: bank református vállalkozás tőke Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr535235213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása