A magyarokat nem a külföld teszi tönkre, hanem az a bűnözői állam, amely adókkal, jövedékekkel, trafikok hálózatával gúzsbaköti a szabadkereskedelmet, olyan járulékokat vet ki, hogy a vállalkozások adótcsalni kényszerülnek, és csak az marad életben, aki ilyen-olyan állami juttatást kap (megrendelés vagy segély, egyremegy).

A lényeg, hogy önállóan ne mozduljon, minden lépésében engedélyre szoruljon, és fogható legyen az állami szerven keresztül. Ez persze nem menne a nép nélkül, aki egzisztenciális félelmében elfogadja és kívánja az állami segítséget, amely azonban egy polip karja: azonnal rátekeredik és fojtogatva függésben tartja.

A magyar szabadság akkor következik be (nem márc. 15., nem okt. 23. mintájára), amikor saját rendszerét túllépi. Jókat derülünk, hogy a papi tized meg a földesúri kilenced az összes bevétel 20%-át vonta le egykor, ehhez képest az állami gondoskodás keretén belül az adó, az áfa, a TB-elvonások után a szabadon gazdálkodható pénzeszközök, javak alig állnak rendelkezésünkre, szinte mindent az állam oszt és szervez a fejünk felet ... és persze lecsippent a barátoknak, a klientúrának ad ki koncesszióban, megrendelésben. Ami a te pénzed!

Akkor szabadulsz fel, ha felszabadítod az elméd, és rájössz, hogy életed megkeserítője az állami felügyelet (gondoskodás?), az elvonás és kirablás. És természetesen az a közreműködés, ha ezt te magad elvárod, kívánod. Azon a napon amikor elköszönsz az államtól, ahogy csak lehet: tudomásul veszed, hogy nem lesz nyugdíjad, mert ha lenne megtakarítási számlád, akkor is ellopja, ha nem akarsz számára látható helyen pénz felhalmozni, ha a minimálisnál is kevesebb adót fizetsz, és készenállsz arra is, hogy magánorvost is fizess, és különórát rendelsz a gyerekednek, hogy bárhol megéljen a világban, ahol a magyar állam, mint bűnözői szervezet nem nyúlt ennyire a zsebébe - akkor ott kezdődik a szabadság felé vezető út.

Miért fizess extra jövedéki adót a benzinre, hogy pártközeli cégek építhessenek méregdrága autópályát, visszaosztva? Miért fizess dohánytermékre adót, hogy kivételezett cimborák tollasodjanak a trafikokban? - tönkretéve a többi kisközértest, majd megemelve törvényileg az árrést (hogy a konkurens pályázók kiszórása után, a bentmaradók mégjobban kaszáljanak!?).

Volt egy szép korszaka a magyarnak: az osztrákok szervezte állammal szembeni passzív rezisztencia (ellenállás). Megtermeled a dohányt a pipába ahol tudod, beszerzed amit ahol tudsz, de a minimálisra teszed  a kapcsolatod az állammal. Ne aggódj, az megy majd utánad. Ez egy macska-egér harc. De sem az egyén szintjén nem reménytelen, sem társadalmilag, ha sokan követik ezt az utat.

Az adólázadásokban az a szép, hogy nem lehet annyi bürokratát, és pártkatonát kiképezni, hogy mindenki után teljes adminisztratív feljelentő, elítélő, behajtó munkát elvégezzék, .. no meg úgy is dolgoznak (kegyből lettek kinevezve, kifizetve, ... a munkához nem szoktak, vagy nem is értenek).

A játék zajlik, de a szabályokat naponta újraírják ... a felismerés rád vár. Gyermekként lenne annyi eszed, hogy ilyen esetben felrúgd az asztalt és otthagyd. Most se kell mást tenned.

Szerző: Turáni  2013.04.26. 09:01 1 komment

Címkék: magyar vállalkozás szabadelvű

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr505247644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása