dohany1_1367254277.jpg_500x389

Ilyen nyilvánosan nemlétező szüzességet elveszteni - hihetetlen. Ez a fajta kommunista-fasiszta monopolizálás tananyag lesz 50 év múlva. Az hogy a piaci szereplőktől elveszik a vállalkozásukat, és számos helyen káderek és rokonaik ülnek be kiváltságosan - ez valóban 180 fokban megy szembe a polgári és demokratikus értékrenddel (A medence-effektus: valaki más kárára szerez üzletet. Lásd: Árpád napján)

Meglengetnek egy pályázatot, aminek nem nyilvános a pontozásos eredménye, a pályázati eljárás közben bővítik a termékek körét, ... először alacsony árrést igérnek, hogy csökkent legyen az érdeklődés - majd utána 10-12 %-os árrésről lamentál a Parlament: mindez becstelen. Mondhatnánk, hogy magyarhoz méltatlan gerinctelenség, de azt hiszem ezt minden náció így éretelmezné, hogy ők aztán nem.

De mégis. Volt itt ilyen a 40-es, 50-es években is.

Szerveződnek a spontán körök bojkottra, a dohányzásról való leszokásra. A legszebb az egészben, hogy a Fidesz-kormány most leláncolt magához egy középkáder réteget, de őket is részben átbassza majd. Koncként és veszélyben élő hűbéresként köti magához ezt a kiválasztott társaságot (élő céltáblaként), biztosít nekik egy nagyobb üzleti marzsot, hogy tehetség nélkül is megéljenek úgy: hogy ők is kézben tarthassák a régi trafikosokat, akik most üzlethelységükkel és munkájukkal bemehetnek alvállalkozónak a koncesszió tulajdonosai alá .. amíg ki nem rugják őket 1-2-3 év múltán betanulva az üzletbe, vagy más helyet találva, olcsóbb alkalmazottal.

Az igazi harapás csak ezután jön: a maffia-módszer. Sokan a magas árak és a gyűlölettől izzó bojkott okán a feketpiacról keresik majd a dohányt. Semmi gond. Majd a NAV és az ügyészség védőszárnya alatt, persze a Párt jóváhagyásával terítik a feketárút (amin mégnagyobb haszonkulcs lesz). Az lesz a csúcsvezetők jutalma. Hogy most magyarokkal vagy vietnámi hálózattal bonyolítják (?), az olymindegy ... csak sose csapjanak le időben a raktárkészletre az állam éber őrei - nem fognak.

Az Olajszőkítés II. című filmet hamarosan forgatják, a statiszták már elfoglalták a helyüket, a korrupt, kontarszelektált bürokrata rendszer adott, a maffia a helyén, és készen áll.

Boldog sorok kígyóznak majd a feketepiacon, s miközben azt hiszik, hogy jól bemostak a hatalomnak: termelik az adó- és jövedékmentes extraprofitot a gengsztereknek.

Szerző: Turáni  2013.04.29. 19:28 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: maffia kommunista dohány genetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr275253100

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politika - Mire volt jó a trafikok szétosztása? 2013.04.30. 09:08:49

Az új trafiktörvény élesbe megy. 3600 vállalkozó nyithat összesen 5400 nemzeti dohányboltot országszerte. Az új szabályozásnak elég sok hatása lesz. Első körben az új szabályozás legenerál kb. 40K új munkanélkülit. Ezt nem én számoltam ki, de eléggé m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása