pyramid_today_1368012898.jpg_967x642

Ezt a rendszert csak Te fogod megváltoztatni, mert a fenntartása csak neked nem érdeked.

Kezdjük az alapokkal:

Ebben a posztban nem ismerjük azt a komcsi szót, hogy kizsákmányolás, mert értelmezhetetlen a szabad üzlet világában - hiszen minden megállapodás a felek között önkéntesen jön létre. Eladod a munkádat, vagy sem - tehát önmagában az nem probléma, hogy vannak gazdagabbak, akik a társadalmi piramis tetején vannak. Nem is megváltoztatandó, mondhatni természetes állapota a világnak évezeredek óta.

Viszont értjük, hogy vannak olyan törekvések, hogy minél gazdagabb valaki annál többet szeretne szerezni. Ez annyiban érthető emberileg, hogy az emberi természetnek van egy árnyoldala: a mohóság - .... sokakban, talán mindenkiben valamennyire.

Továbbá hallottunk már a judeo-bolsevista-plutokrata ármányról, amelyből nyugodtan kiemeljük a nacionalista, antiszemita elemet ... mert anélkül is van értelme. Eszerint, hol a hatalom tetejéről az elit, hol pedig a másik oldalról (alulról) a csőcselék bolsevista mozgósításával törnek rá "előzetes konspirációval" a derék polgárokra.

És hogy ne legyen üldözési mániánk, még azt a szót is törölhetjük, hogy konspiráció, mert úgymond spontán vágyak során (lustaság, kényelem, mohóság) egymásra találnak a résztvevők - miként azt látni fogjuk.

A középosztály tragédiája, hogy napi munkája és adófizetése közepette elnyűvén, nincs ideje a közéletben résztvenni - és hovatovább undorodik is tőle. Ezzel széles teret ad a politikai-gazdasági elitnek, hogy játszmája érdekében a prolit mozgósítsa saját érdekei szerint, tetszőleges ideológiával.

Nem állítom, hogy az eliten belül nincs, vagy nem lehet elkötelezett hazafi, aki nem látná be, hogy a hatékony termelékenység felé az erős és független középosztályon át vezet az út ..., de a környezet befolyása vélhetően elrejteni ezeket a szándékokat.

Mind a politikusok között kisebbségben vannak azok, akik nem kívánnak résztvenni a korrupcióban - mind pedig a gazdaság világában hátrányba kerülnek azok, akik egy egészségesebb versenyre vágynak, szemben azokkal, akik búsás állami megrendeléseket remélnek.

zsarnokolokjpg_1368012797.JPG_400x602

 

-

És akkor még egy kis történelmi felevenítés: a görög demokrácia történetében van egy olyan szakasz, amikor a teteje és alja közös nevezőre jut. Az arra érdemes vezetőket, akik tapasztalt családokból, kereskedőkből és birtokosokból állnak: félreállítja egy zsarnok és köre (türannisz-rendszer). A türannosz maga az igazi hatalom nélküli népre támaszkodik. Úgymond, rájuk és az érdekeikre hivatkozik,de nem demokráciát épít, hanem saját hatalmát, és a hozzá hű bürokrata (katonai-üzleti) réteget erősíti, gazdagítja.

Ez az állapot általában egy-két generáció után bukik ..., de kinek van kedve azt kivárni?

... és a játék:

A lényege a tömegdemokrácia és állami újraelosztás. Az állami javakból valamilyen szinten gondoskodni kell az alsóbb rétegekről, minnél szegényebb, annál inkább, csak a szavazata begyűjthető legyen 4 évente szociális vagy nacionalista jelszavakkal - később kevesebbel is beéri ahogy eligénytelenedik, és egyre rosszabb munkát, ellátást kap.

Idővel a középosztály is hozzácsúszik, rászorul a segélyekre és az állami gondoskodásra .. még hálás is lesz talán azért, amit visszakap az adójából. Ezalatt pedig a kormányzó párt, és a kedves vezető ismerősei

- állami megrendeléseket osztanak szét maguknak és klienseiknek

- lenyúlják az EU-s pénzeket, tendereket írnak ki persze, de ez csak színjáték már

- megsarcolják a külföldi és még tőlük független cégeket a hatalmukat fitogtatva (akár törvényeket hozva, akár diszkréten zsarolva), ezzel hosszútávon  befektetésre  (és fejlődésre) alkalmatlanná téve a HAZÁT.

A derék polgár aki eltartja az országot, csak azon veszi észre magát, hogy bár sokan követelik az ingyenes orvosi ellátást, aminek nagyon örül az a pártpolitikus, aki végiglátogatja a gyógyszercégeket fű alatt, és pénzt kér tőlük, hogy a termékük bekerüljön az Ön (a Te), kedves olvasó adójából fenntartott TB-gyógyszerkassza által támogatottak közé ... De majd amikor elmegy, elmész az orvoshoz, akkor plusz fizetsz még külön a jobb ellátás reményében.

Örvendezhetsz, hogy a gyerek kap kedvezményes iskolai étkeztetést, amit persze a te adódból finanszíroznak, de központilag választják ki a szerencsés konyhai beszállítót - kétséged ne legyen, hogyan. De idővel azt veszed észre, hogy a gyermeked el-elkér egy ötszázast, vagy mégis éhesen jön haza. Fizetsz!

Természetesen stadion is épül a szórakoztatásodra, ami hatalmas üzlet (valakinek 15-25% visszaosztva), és az üzemeltetést is közpénzből oldják meg, főleg ha a belépő kedvezményes a családi napokon - Legyél hálás, lobogtass zászlót, lufit, bármit!

És bizony lesz akinek ez az utolsó boldogsága mint fanatikus szurkolónak, és ez a fanatizmusa "mocskos ... " felkiálltással a szavazófülkéig elkiséri.

Te akkor járnál jól, ha valaki üzleti alapon felépítene egy stadiont, és Te majd veszel jegyet, ha megéri neked jó focit nézni, mert jó focistákat tartanak a csapatok (valaki kockázatatja a saját pénzét stadionépítésre, egy másik meg játékosok verbuválására) .. de ha ez nem megy nekik, akkor Te csak bekapcsolod otthon a tévét és nézed azokat a csapatokat bármely csatornán, akiknek ez sikerült megvalósítani, és BL-döntőt játszanak. Viszont egy forintodba nem került, még közvetetten sem - csupán a szabadon választott kábelcsatorna, amit versenyeztetve választasz ki (net, műhold, kábel?).

A társadalom tetején a húsosfazék mellett kialakul egy paktum, úgymond a szegények, és a középréteg támogatására (és ezért cél, hogy minél többen az államtól függjenek), mert erre minél többet kell összeszedni. Ezt sosem azoktól szedik be, akik kitalálják - nekik Dubaiban van számlájuk. Esetleg olyan multiktól, akiket lehet adóztatni, mert átláthatóbban űzik az ipart, de hosszútávon ezzel a komoly tőkét elüldözik.

Természetesen patnerként az állami televízió, és egyébb hírcsatornák mozgosítanak a kormány védelmére, aki ..... célokért küzd (ide a "nemzeti, függetlenségi, jóléti" stb, bármelyik szó behelyettesíthető).

A lényeg azonban az, hogy adóztassanak, abból megrendeléseket kiosszanak, töredékét visszadják kegyes támogatásként ... ezért támogasd mindenki megsarcolását. Mivel minden mindennel összefügg egy gazdaságban, ezért a bank vagy más szolgáltató adóztatása is neked fáj majd, a végén - csak még nem tudod.

Miért jó nekem az, ha a főváros (nyilván az én pénzemből is) új buszokat vesz, és közben egy Fideszes (nem zsidó, hanem egy nagy parasztarcú) vállalkozó érdekeltsége üzemelteti gebinben? Értem én, hogy majd, nyugdíjas-, meg diák- és kismama-bérlet ..., meg majd nem is annyival emelik a jegyárakat, bla-bla-bla.

- de a lényeg, hogy vagy a buszon, vagy a kocsimban ülve: de én fizetem az üzemeltető cég fix hasznát. Ha nem üzemeltető viszi, akkor BKV-ba beültetett pártkatonák fizetését, és éves prémiumát csengetem, csengetjük ki.

Közben létrejön az a nagy érdekközösség ami a teljesen lecsúszottak, és részben a fenmaradásért küzdők között szerveződik, hogy valahogyan segítse ki őket az állam - amit éppen egy szocális vagy nacionális kormány vezet, vagy a kettő kombinációja.

Cserébe, hogy a senkiházi is érezhesse magát valakinek, elterelésként engedik és be lehet dobni a McDonalds ablakát a focimeccs után, lehet kicsit köpködni másokra (kivéve, ha zsidó kongresszus van hétvégén), de legaláb érezze magát valakinek az a kisemmizett polgár (pl. nagy magyarnak). Addigse foglalkozik Simicska Lajos kikötőjével.

A legjobb lenne, ha mindenki kapna egy kutyát az államtól, amibe belerúghat, de az államnak momentán nincs erre pénze, a Zembereknek meg kutyaeledelre (meg több az állatvédő, mint a filoszemita), tehát jobb keresni valakit, aki amúgyis eltartja magát, és csak simán lehet lenézni, kiutálni.

A lényeg: valamilyen ideológia mentén összeboruljon a szavazatok számában népes ám csóró alja, a tetején lévő gazdag politikai elittel, Te pedig fizesd, gürcöld középen - sem időd, se pénzed ne legyen, hogy felszabadultan mondhass nemet a mindent beborító állami szabályozásra.

Ezt a rendszert csak Te fogod megváltoztatni, mert a fenntartása csak neked nem érdeked. Ideje átgondolni, és egy minimális állam fenntartása érdekében szerveződni.

(most pl. "Like" és megoszt)

u.i.: és olvasd el az előzményeket Magyar Rabság

Szerző: Turáni  2013.05.07. 13:48 Szólj hozzá!

Címkék: stadion társadalom bank demokrácia zsidó tőke elosztás szabadelvű

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr135284542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása